Rajnai Éva – alapító

Mérnök-tanár

Grafológus, asztrológus

 

1953. július 23.-án Nyíregyházán születtem, ahol az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat is folytattam. Ezt követően Budapesten a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari szakán, majd Szegeden Élelmiszeripari Szervező szakon szereztem diplomát. Mivel gyerekkori vágyam a tanítás volt, így később a Gödöllői Egyetemen mérnök-tanári diplomát is szereztem.

 

Éveken keresztül közvetlen vezetőként dolgoztam az élelmiszeriparban. Rövid tanítási gyakorlat után Pest-megye mezőgazdasági és élelmiszeripari felnőttképzését szerveztem, majd évekig az országos élelmiszeripari szakképzés területén szaktanácsadóként működtem.

 

Már a tanulóéveim alatt is az érdeklődésem egyre inkább az emberi psziché megismerésére irányult, ami a gyakorlati munkában tovább erősödött. Vezetői munkámban számomra mindig a legnagyobb kihívás és egyben feladat az emberekkel való kapcsolattartás különböző módjainak hatékony gyakorlati alkalmazása volt.

 

Munkahelyeimen a vezetői munkámban mindig fontosnak tartottam a munkatársaimmal való gyors kapcsolatteremtést, az emberek karakterének, természetének és motivációjának minél pontosabb felismerését. Emiatt fordult a figyelmem – az iskolai tanulmányok során szerzett pszichológiai ismereteken túl – más alternatív személyiségfeltáró módszerek megismerése, köztük is első sorban a grafológia tanulmányozása felé. Így a 90-es évek elején részt vettem a Magyarországon elsőként induló négyéves grafológusképzésben. Éveken keresztül személyiségfeltáró tanácsadóként és oktatóként hasznosítottam a grafológiai ismereteimet, majd Magyarországon elsőként egyetemi tantárgyként taníthattam ezt a tudományt.

 

A grafológia gyakorlati alkalmazásában és az oktatói munkám során szerzett tapasztalatok alapján ébredt fel bennem az igény további személyiségfeltáró módszerek és praxis tanulmányozása iránti. Ekkor választottam az asztrológiát, annak is a humanisztikus irányzatát. Hitvallásom szerint a grafológia csak egy pillanatnyi állapotot mutat az adott ember életéről, a személyiségének fejlettségéről, amíg az ember adottságairól, veleszületett képességeiről az asztrológia bővebb választ tud adni. Jelenleg a Kabbalát, mint az ember és a világ viszonyát feltáró gondolkodási modellt, illetve lehetséges személyiségfejlesztő lehetőséget tanulmányozom.

 

Ezen tudások birtokában nyújtok segítséget bizonytalan, személyiségfejlődésben elakadt, önismeret hiányos embereknek, valamint azon szülőknek, akik megerősítést vagy tanácsot szeretnének gyermekük adottságainak felismerésében, életútjuk, pályájuk terelgetésében.