Malombajnokság

A LOGOS Alapítvány – a Vámosmikolai Szabadidő Központtal közösen – hagyományteremtési céllal Ipoly-menti Malombajnokságot szervez a közeljövőben. A Malombajnokságra induláskor főként az Alsó Ipoly-menti térség településeinek érdeklődő fiataljai, lakói kerülnek meghívásra, köztük néhány szlovákiai településről. A szervezők később a Bajnokságra tervezik az Ipoly teljes magyar-szlovák határ szakaszán lévő települések meghívását is, illetve az érdeklődéstől függően jövőben más érdekes és hagyományos játékok bevonását.

A most sorra kerülő Malombajnokság több kategóriákban  kerül meghirdetés, vagyis gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályban. A verseny a résztvevők készségfejlesztése, tehetségük segítése mellett a térség humán és intézményi kapcsolatainak fejlesztését, valamint a térségben élők, különösen a fiatalok helyi kötődésének erősítését is szolgálja.

Az Alapítvány és a Szabadidő Központ egyaránt örömmel veszi olyan önkéntes érdeklődők jelentkezését, akik segítőként szívesen részt vennének egy-egy verseny lebonyolításában, illetve egy a játékkultúra terjesztését szolgáló hosszabb távú térségi program kialakításában.

(A Malombajnokság a térségi önkormányzatok és az iskolák, a művelődési házak felé az Alsó-Ipoly-mentén meghirdetésre került. A verseny-felhívást néhány Szlovák településre is eljuttattuk . Az alacsony érdeklődés miatt – néhány helyi háziverseny megszervezésén túl – Ipoly-menti Bajnokság megszervezésére nem került sor. A szervezők a terv szerint – a tapasztalatok feldolgozásával és alaposabb előkészítéssel – a térségi Malombajnokságot jövőre is tervezik meghirdetni.)