Balog Tibor

Sportszervező

Kurátor

Budapesten, 1955. március 20.-én születtem.

Már iskolás koromban elköteleztem magam a sporttal, majd ezt követően az emberi adottságok között a testi adottságok és a mozgáskultúra fejlesztésével. Testnevelő-tanító szakképzést a Debreceni Tanítóképző Főiskolán, majd sportszervező, illetve vízilabda edzői szakképesítést a Budapesti Testnevelési Főiskolán szereztem.

 

Munkahelyeim és további életpályám is szorosan kötődött a sport-szervezői tevékenységhez, illetve a fiatalok képesség-fejlesztéséhez, tehetségük kibontakoztatásának támogatásához. Így például évekig futóversenyek szervezését végeztem a Budapesti Sportiroda Kft.-nél, majd a Liget Sportegyesület keretében, melynek alapítójaként, később a tevékenységem kibővült az ifjúsági és felnőtt korosztályok részére kalandtáborok szervezésével is. Jelenleg az Egyesület vezetőjeként – az ügyvezetési feladatok ellátása és a kalandtáborok szervezése mellett – csapatépítő tréningeket és más közösségépítő rendezvényeket szervezünk az Orczy kalandparkban, valamint rendszeresen lebonyolítjuk „Körmaraton Magyarország” jótékonysági futóexpedíciót.

A program-szervezői munka mellett személyi edzői tevékenységet is folytatok, illetve többségében személyesen is aktívan részt veszek az általunk szervezett eseményeken. Sportolóként, maratonfutóként a világ számos városában megfordultam, szereztem számos hasznosítható ötletet, programot.

 

Az életpályám során több alkalommal kapcsolódtam be sajátos helyzetű ifjúsági korosztály képességfejlesztését, tehetségsegítését szolgáló programokba. Közel húsz évig voltam a vak gyermekeket segítő „Szól a szív” Alapítvány alapító elnöke, illetve több mint tíz évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba a LOGOS Alapítvánnyal, ahol évek óta tagja vagyok a Kuratóriumnak.

 

A gyermek és ifjúsági korosztály képességfejlesztési tevékenységemben sokat segítettek a családi kapcsolataim, az óvónő feleségem munkahelyi tapasztalatai, a tőle kapott támogatás.

Három leánygyermekem ma is aktív munkatársaim, a közel múltban megnyitott élménypedagógiai centrum, az Orczy kalandpark működtetésében, amely szervesen beilleszthető a Logos alapítvány elképzeléseibe.